• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Zapisnik zbora Agrarne skupnosti


AS Povir objavlja zapisnik zbora z dne 17. 8. 2017. Najdete ga tukaj.

Bravo Miha, iskrene čestitke, veselimo se s tabo, ponosni smo nate!


Na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg v maratonu je Miha Tavčar, naš domačin s svojima lipicancema dosegel največji slovenski dosežek vseh časov v konjeništvu. Priboril si je naslov svetovnega prvaka. Prejel pa je tudi nagrado za najboljšo vprego z lipicanci.

Po končanem svetovnem prvenstvu smo mu domačini v Povirju pripravili veličasten sprejem. Vihrale so zastave, tulile sirene, domačini so ploskali, čestitali in se veselili z zmagovalcem. Najbolj ponosne pa so zagotovo bile Tmbinke: žena Taja, sestra Nika in mama Marica, katere so za celo vas pripravile gostijo. Povirci smo na sprejemu pozdravili celotno ekipo s francoskim trenerjem na čelu. O Sloveniji je povedal: »Je majhna država, a ima veliko srce.«

Mihčeva mama Marica sporoča: HVALA, HVALA VSEM, KI STE TAKO GLASNO NAVIJALI ZA NAŠO EKIPO IN SE POTEM TAKO ISKRENO VESELILI Z NAMI!

slika praiek

IN RES, TUDI TA PRAŠIČEK, KI JE PRAV TISTEGA DNE ZAŠEL NA NAŠ BORJAČ,
NAM JE PRINESEL MALO SREČE.

BRAVO MIHA!!!!!
BRAVO DAMJAN!!!!!
BRAVO JANEZ!!!!!!

Mi pa njeni zahvali pripisujemo: »Miha in celotna ekipa bi zmagala tudi brez obiska prašička, kajti, ko se dela s srcem, se tudi uspe.«

Ponosni krajani

Otroci na vrtu


V šolskem letu 2016/2017 smo z sodelovanjem v projektu Delo in Ustvarjalnost ter v projektu zgodnjega naravoslovja Z igro v svet narave, v vrtcu Povir posvojili zapuščen vrt ob stari osnovni šoli. Skupaj z starši in lokalno skupnostjo smo zaraščen prostor očistili in pripravili za naše delo. Otroci so z veliko vnemo sodelovali pri načrtovanju, čiščenju, oblikovanju in urejanju vrta. Uredili smo gredice, označevalne table, kotičke v naravi, čutno pot, zasadili zeliščni, cvetlični in zelenjavni kotiček, popravili trto. Opazovali smo spremembe v daljšem časovnem obdobju, raziskovali, skrbeli za rastline, jih negovali. Utrinke dogajanja najdete v

galeriji.

Igra na prostem otroku omogoča, da spoznava svet narave in v našem vrtcu veliko časa preživimo v naravi, kjer se otroci učijo, imajo občutek varnosti, možnost izbire, čas za delo in razmislek, počitek, prosto igro, ustvarjanje, produktivno okolje, sodelovanje, povratno informacijo.

Narava  ohranja duševno zdravje, naravno ravnovesje, uči človeka misliti, je odprta, sprejema in daje, varuje in ohranja. Seveda pa ob vsem tem ne smemo pozabiti tudi na našo kulturno dediščino s katero se otroci seznanjajo in jo ohranjajo.

Z delom na vrtu bomo nadaljevali tudi v prihodnjem šolskem letu 2017/2018, saj imamo še veliko načrtov. Ob tej priliki se zahvaljujemo vsem staršem, vaščanom, sponzorjem in posameznikom, ki ste nam dobrovoljno priskočili na pomoč in se z nami veselili našega dela.

Seveda  pa ob vsem tem, ne smemo pozabiti na to, da smo sodelovali  v akciji » OBČINA SEŽANA V CVETJU«, kjer smo osvojili prvo mesto, na kar smo zelo ponosni. Vse to pa nam je uspelo z vsemi vami, ki ste nas podpirali in nam po svojih močeh pomagali. Še enkrat NAJLEPŠA HVALA VSEM.

Vrtec Povir

Čestitke svetovnemu prvaku, Mihi Tavčarju


cestitketmbin2017 1

Pilates


Pohodniška sekcija ŠD Brinj Povir organizira enourne vadbe Pilatesa. Vadba je namenjen vsem, ki se želijo po napornem delavniku dobro razgibati, okrepiti telo in sprostiti misli. Z izbranimi vajami se najprej umirimo, ogrejemo in nato krepimo mišice celega telesa s poudarkom na stabilizaciji trupa. Povečujemo gibljivost in elastičnost mišic ter vezi. Sprostimo misli ob umirjeni glasbi in prijetni družbi. Pri vadbi izmenično uporabljamo pilates žoge, drobne uteži, elastike in obroče. Vadimo individualno, v parih ali v skupinah v smislu dela po postajah. Pilates je lahko samostojna vadba ali odlično dopolnilo kakšni bolj dinamični aktivnosti.

20170330 185958 800x600

Kraj izvajanja: športna dvorana srednje šole Sežana, vsak ponedeljek in sredo od 18.30 – 19.30,
Pričetek vadbe je 18. septembra 2017
Cena: 50 € za 10 obiskov, 7.50 € na uro
Inf.: Katja Kovač, prof. ŠVZ, inštruktor Pilatesa, zdrave hrbtenice
Tel: 041 338 241
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Junij 2019
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information