• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Objava sestave sveta KS Povir za mandatno obdobje 2014 - 2018


Objavljamo dva sklepa:

SKLEP O POTRDITVI MANDATOV ČLANOV SVETA 2014 - 2018

SKLEP O IZVOLITVI PREDSEDNIKA IN PODPREDSENIKA SVETA KS MANDAT 2014 - 2018

KS Povir

Druženje gasilske mladine Kraške gasilske zveze POVIR 2014


V soboto 4. oktobra 2014 je v Povirju potekalo že 5. druženje gasilske mladine Kraške gasilske zveze (KGZ), ki ga je letos organiziralo lokalno gasilsko društvo PGD Povir. Druženje se je začelo v jutranjih urah z zborom mladih gasilcev iz vseh društev KGZ. Po uvodnem pozdravu podpoveljnika KGZ in predsednika PGD Povir so se otroci z žrebom porazdelili v 16 skupin mešanih po društvih in tako začeli z druženjem. Na druženju so skupine tekmovale na gasilskih igrah, pri katerih se je meril čas. Igre so predstavljale gasilske izzive, tako so morali reševati igrače iz goreče hiše, oblačiti gasilca, z lestvami premagovati ovire, iskati gasilsko orodje in ga pravilno razvrščati, nositi lutko preko ovir, prenašati vodo v posodo,...
 sreanje mladine 1280x768 Po vseh opravljenih vajah so se že oglašali lačni trebuščki na katere pa organizator ni pozabil, saj je za vse udeležence bila organizirana prehrana. Druženje smo zaključili tako kot smo začeli z zborom, kjer sta zbrane pozdravila predsednik krajevne skupnosti Povir in Predsednik komisije za delo z mladino KGZ. Prve tri najhitrejše ekipe med pionirji in mladinci so dobile nagrade, za vse ostale pa so bile pripravljene tudi tolažilne nagrade tako da nobeden ni šel domov praznih rok. Druženje gasilske mladine KGZ je dogodek, s katerim želi Komisija za delo z mladino KGZ poskrbeti za druženje in spoznavanje med našimi mladimi gasilci, ki bodo morali nekoč sodelovati na intervencijah, izobraževanjih, usposabljanjih, gasilskih paradah in drugih dogodkih. Druženje je organizirano vsako drugo leto, vsakič je organizator eno izmed društev KGZ. Letos se je druženja udeležilo 150 otrok in njihovih mentorjev iz gasilskih društev PGD Materija, PGD Komen, PGD Senožeče, PGD Lokev, PGD Štjak, PGD Sežana in PGD Povir.

Besedilo: Dimitri Dokić, predsednik MK KGZ

FOTO: PGD Povir

Simon Požar na odru svetovnih zmagovalcev!


Mladi slovenski balinarji, katere je zastopal tudi naš mladi sovaščan, so od 22.09 do 28.09.2014 nastopili na svetovnemu prvenstvu italijanskemu Chieri-ju ter dosegli fantastičen uspeh.

Preberi več

Fotogalerija iz sprejema v Povirju

Poročilo - 19. Kraški tek


Čeprav je sprva kazalo, da bo 19. kraški tek, v stilu letošnjega poletja – precej moker, se nas je nebo usmililo in celo spustilo nekaj sonca skozi oblake. Glede na spremenljive razmere, je bila udeležba temu primerna. Z izboljšanjem vremena smo pričakovali, da bo prišlo najmanj toliko tekačev kot lani. A vseeno je večje število prijavljenih otrok in mladincev, pokvarila bolj skromna udeležba odraslih članov. dsc04955 640x480 Spodbudno je bilo videti tudi nekaj novih obrazov, od katerih smo slišali še nekaj pohval na račun teka in naše organizacije. S pomočjo sponzorjev in donatorjev smo nekatere udeležence nagradili z žrebom praktičnih nagrad. Za prihodnje leto, ko bomo obeležili 20-letnico kraškega teka v Povirju, napovedujemo tudi presenečenje in upamo na čim večjo udeležbo. Sicer pa je letošnji tek potekal brez zapletov, a žal tudi brez spremljevalnega programa naših mažoretk.

Šolska mladina je ob 13. uri pričela s teki na 300, 600, 1200 in 1800 metrski razdalji (letniki 1999-2007 in mlajši). Tekmovalo je 99 otrok in mladostnikov. Ob 16. uri je sledil glavni 11 km tek, ki poteka skozi štiri vasi: Povir, Gorenje pri Divači, Plešivico in Merče. Na tek se je podalo 71 tekačev in tekačic.

V absolutni razvrstitvi je v moški kategoriji zmagal Nejc Lokar iz ŠD Nanos Podnanos, s časom 00:39: 13, med ženskami pa Lucija Krkoč prav tako iz ŠD Nanos Podnanos, s časom 00:44:41. Oba sta izboljšala čase iz lanskoletnega teka.

Za svoj prispevek k realizaciji teka se moramo zahvaliti Timingu ŠD Poljane, Krajevni skupnosti Povir, gasilcem iz PGD Povir, Društvu prijateljev mladine iz Sežane, našim sponzorjem in donatorjem ter ostalim prostovoljcem (domačinom), ki so nam omogočili uspešno izvedbo 19. kraškega teka.

Več ...

Rezultati 19. Kraškega teka


Znani so rezultati 19. Kraškega teka.

Rezultati članic in članov
Rezultati mladine

FOTOGALERIJA

Vodja tekaške sekcije ŠD Brinj:
Kocjan Matej
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

September 2018
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information