• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Pokal je naš!


Tokrat zares! Trud sobotnih orientacijskih srečanj se je splačal, saj je ekipa mladincev PGD Povir v soboto, 28.9.2013, na prijateljskem orientacijskem tekmovanju gasilske mladine v Dekanih dosegla drugo mesto. img 7764 medium Do prvega mesta ni manjkalo veliko, vendar je drugo mesto tudi lepa popotnica za nadaljnje delo. Z ekipama pionirjev pokala žal nismo osvojili, je pa vzpodbudno dejstvo, da sta ekipi dosegli skupno zelo malo kazenskih točk, ena ekipa celo nobene. Žal je bila tokrat konkurenca boljša in hitrejša in nam prinesla šesto in deseto mesto.
Poleg orientacijskega tekmovanja smo se pomerili tudi v spretnostnem tekmovanju z gasilsko opremo, kjer smo za sodelovanje prejeli sladko nagrado.

Mentorji mladine PGD Povir

Vabilo na vpis v PGD Povir


Vabimo vse otroke od dopolnjenega 6. leta k vpisu v Prostovoljno gasilsko društvo Povir. Prvo srečanje bo v soboto, 21.09.2013., ob 10. uri v gasilskem domu v Povirju. Lahko se nam pridružite tudi kasneje na srečanjih, ki jih imamo vsako soboto ob 10.00 uri.
Otroci se na srečanjih spoznavajo z gasilsko opremo, preventivo in načini gašenja. Poleg tega se naučijo osnov orientacije, osvajajo gasilske veščine in preventivne značke. Udeležujemo se orientacijskih in gasilskih tekmovanj. Organiziramo razna družabna srečanja, športne aktivnosti, delavnice, izlet mladine in letovanje. Vsi zelo lepo vabljeni, trudili se bomo, da nam bo lepo.

Za več informacij lahko pokličete na tel 041/874269 - Tadej Perhavec

Ujete trenutke druženja si lahko ogledate v galeriji.

Za PGD Povir
mentorji mladine

Poročilo - 18. Kraški tek

Letošnji Kraški tek je 14. septembra dopolnil 18 let in tako postal polnoleten! 18-letnice našega teka žal nismo obeležili s kakšnim posebnim programom, saj je bilo ta dan v bližnji okolici več proslav katere so nam odvzele številne marljive roke. Omenjeno smo opazili tudi 18. kraski tek - naslovna
v skromnejši udeležbi tekmovalcev. Kljub vsemu smo tek, že 18. leto, izpeljali odgovorno in brez posebnih zapletov. 


Vreme nam je bilo naklonjeno in idealno za tek – ne prevroče in jasno. Šolska mladina je ob 13. uri pričela s teki na 300, 600, 1200 in 1800 metrski razdalji (letniki 1998-2006 in mlajši). Najmlajše smo primerno nagradili, prve tri v kategoriji pa obdarili z medaljo. Tekmovalo je 79 otrok in mladostnikov. V dobri uri je omenjena kategorija tekačev opravila s progami, se okrepčala in uživala ob nastopu povirskih mažoretk. Po nastopu so na svoj račun prišli odrasli tekači. Ob 16. uri so se podali na 11 km tek, kateri poteka skozi štiri vasi: Povir, Gorenje pri Divači, Plešivico in Merče. Na tek se je podalo 90 tekačev in tekačic, kateri so za osvojena prva tri mesta v kategoriji prejeli medalje, v absolutni moški in ženski konkurenci pa pokale. S pomočjo sponzorjev in donatorjev smo večino udeležencev nagradili z žrebom praktičnih nagrad. 

Več ...

Rezultati 18. Kraškega teka


Znani so rezultati 18. Kraškega teka.

Rezultati po kategorijah
Rezultati absolutno
Rezultati mladina

FOTOGALERIJA

Vodja tekaške sekcije ŠD Brinj
Kocjan Matej

Miha Tavčar, svetovni prvak med lipicanskimi vpregami!


Na svetovnem prvenstvu dvovpreg je slovenski voznik in naš sokrajan Miha Tavčar z lipicancema Conversano Samira in Conversano Wera dosegel 11. mesto in s tem najboljši rezultat v zgodovini slovenskega vprežnega športa. Obenem je bil najuspešnejši med tekmovalci, ki so nastopili z lipicanci. Več si lahko preberete v članku Primorskih novic.

Čestitamo!
KS Povir
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

December 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information