• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Poročilo - 18. Kraški tek

Letošnji Kraški tek je 14. septembra dopolnil 18 let in tako postal polnoleten! 18-letnice našega teka žal nismo obeležili s kakšnim posebnim programom, saj je bilo ta dan v bližnji okolici več proslav katere so nam odvzele številne marljive roke. Omenjeno smo opazili tudi 18. kraski tek - naslovna
v skromnejši udeležbi tekmovalcev. Kljub vsemu smo tek, že 18. leto, izpeljali odgovorno in brez posebnih zapletov. 


Vreme nam je bilo naklonjeno in idealno za tek – ne prevroče in jasno. Šolska mladina je ob 13. uri pričela s teki na 300, 600, 1200 in 1800 metrski razdalji (letniki 1998-2006 in mlajši). Najmlajše smo primerno nagradili, prve tri v kategoriji pa obdarili z medaljo. Tekmovalo je 79 otrok in mladostnikov. V dobri uri je omenjena kategorija tekačev opravila s progami, se okrepčala in uživala ob nastopu povirskih mažoretk. Po nastopu so na svoj račun prišli odrasli tekači. Ob 16. uri so se podali na 11 km tek, kateri poteka skozi štiri vasi: Povir, Gorenje pri Divači, Plešivico in Merče. Na tek se je podalo 90 tekačev in tekačic, kateri so za osvojena prva tri mesta v kategoriji prejeli medalje, v absolutni moški in ženski konkurenci pa pokale. S pomočjo sponzorjev in donatorjev smo večino udeležencev nagradili z žrebom praktičnih nagrad. 

Več ...

Rezultati 18. Kraškega teka


Znani so rezultati 18. Kraškega teka.

Rezultati po kategorijah
Rezultati absolutno
Rezultati mladina

FOTOGALERIJA

Vodja tekaške sekcije ŠD Brinj
Kocjan Matej

Miha Tavčar, svetovni prvak med lipicanskimi vpregami!


Na svetovnem prvenstvu dvovpreg je slovenski voznik in naš sokrajan Miha Tavčar z lipicancema Conversano Samira in Conversano Wera dosegel 11. mesto in s tem najboljši rezultat v zgodovini slovenskega vprežnega športa. Obenem je bil najuspešnejši med tekmovalci, ki so nastopili z lipicanci. Več si lahko preberete v članku Primorskih novic.

Čestitamo!
KS Povir

Koco v oddaji Poletna scena


Na tej povezavi si lahko ogledate oddajo Poletna scena, v kateri gosti naš sokrajan, stripovski avtor in likovni pedagog Matej Kocjan Koco, avtor stripa »Skrivnostni svet elementov. Razvoj sodobne kemije v stripu«. Odsek z njegovim intervjujem si lahko ogledate v četrti in trinajsti minuti.

H nogam na teran in pršut s ŠD Brinj


V sklopu Praznika terana in pršuta je letos pohod "H nogam na teran in pršut" vodilo ŠD Brinj iz Povirja. Več o športnem dogajanju na prazniku si lahko preberete v novici.

FOTOGALERIJA
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

September 2018
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information