• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Nakup defibrilatorja


Simon Požar, državni prvak v natančnem zbijanju


Balinarski klub Goriška Brda je 11. maja, že drugič letos, gostil mlade balinarje. Tokrat na državnemu prvenstvu v natančnemu zbijanju. Nastopilo je skoraj 50 tekmovalk in tekmovalcev v kategorijah dečkov in mladincev. Med mladinci se je najbolje izkazalal naš domači tekmovalec, Simon Požar.

DP 2014 - NATANČNO ZBIJANJE - MLADINCI

1. POŽAR SIMON (Skala)
2. POVH MATIJA (Skala)
3. VLAŠIČ MAKS (Sodček)
4. JANEV BLAŽ (Postojnska jama)
5. LULIK MATIC (Postojnska jama)
6. RUSJAN DOMINIK (Goriška Brda)
7. LAN LIČAN TIMOTEJ (Zabiče)
8. MAHNE TILEN (Korte)

simon dp 2014

Čestitke!

KS Povir.

Poročilo - 16. Povirski pohod


V čudovitem sončnem popoldnevu se nas je na zbirališču v Češpovem gaju zbralo kakšnih 140 pomladno razpoloženih pohodnikov. Po pozdravnih besedah predsednika ŠD, Matevža "Vrhovčnega", in uvodnih besedah vodnika, Petra "Mihelouga", je vijugasta, pisana kača krenila skozi Britof po trasi zapuščene ozkotirne železniške proge iz prve svetovne vojne, do vasi Žirje.
dsc 4781 640x480Mimo žerskega kala smo pot nadaljevali do Strničenc, kjer je vodenje prevzela vodnica Adrijana. Šli smo skozi Kalužce, kjer smo si ogledali ostanke rudnika Črna zemlja, škaune na Debeli steni in se povzpeli na Sopado (464 m). Nato smo se spustili do prelaza med Žirjami in Podbrežami ter se povzpeli na Predlovc (428 m), kjer smo si ogledali jamo na Predlovcu. Tu je bila postavljena informacijska tabla, kjer so si pohodniki lahko prebrali podrobnejše zanimivosti povezane z jamo in njenim nastankom. Na čudovitem razglednem vrhu, kjer se odpira pogled proti Podbrežam, kakor tudi proti Povirju, Gorenjam in Divači, nas je pričakal Andrej s pomočniki, ki so nam postregli z okusnim okrepčilom. Domača jota, začinjena z ravno prav toplimi sončnimi žarki in prekrasnim razgledom je teknila prav vsem. Večina pohodnikov se je posedla po klopeh, nekateri so se zleknili kar v travo, le priviligiranci pa so si lahko privoščili počitek na novo postavljeni mizi s klopjo na najrazglednejši točki na vrhu Predlovca.
Po blagodejnem počitku smo se spustili v dolino mimo povirskega letališča. V Zalehteh smo si ogledali Mašensko škauno in se nato ob avtocesti, polni prijetnih vtisov vrnili v Povir.

Julijana Ukmar

Fotogalerija

Obvestilo prebivalcem KS Povir in najemnikom grobov na pokopališču v Povirju


Objavljamo obvestilo.

KS Povir

Pokal je naš!


Tokrat zares! Trud sobotnih orientacijskih srečanj se je splačal, saj je ekipa mladincev PGD Povir v soboto, 28.9.2013, na prijateljskem orientacijskem tekmovanju gasilske mladine v Dekanih dosegla drugo mesto. img 7764 medium Do prvega mesta ni manjkalo veliko, vendar je drugo mesto tudi lepa popotnica za nadaljnje delo. Z ekipama pionirjev pokala žal nismo osvojili, je pa vzpodbudno dejstvo, da sta ekipi dosegli skupno zelo malo kazenskih točk, ena ekipa celo nobene. Žal je bila tokrat konkurenca boljša in hitrejša in nam prinesla šesto in deseto mesto.
Poleg orientacijskega tekmovanja smo se pomerili tudi v spretnostnem tekmovanju z gasilsko opremo, kjer smo za sodelovanje prejeli sladko nagrado.

Mentorji mladine PGD Povir
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Junij 2019
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information