• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Poročilo - 16. Povirski pohod


V čudovitem sončnem popoldnevu se nas je na zbirališču v Češpovem gaju zbralo kakšnih 140 pomladno razpoloženih pohodnikov. Po pozdravnih besedah predsednika ŠD, Matevža "Vrhovčnega", in uvodnih besedah vodnika, Petra "Mihelouga", je vijugasta, pisana kača krenila skozi Britof po trasi zapuščene ozkotirne železniške proge iz prve svetovne vojne, do vasi Žirje.
dsc 4781 640x480Mimo žerskega kala smo pot nadaljevali do Strničenc, kjer je vodenje prevzela vodnica Adrijana. Šli smo skozi Kalužce, kjer smo si ogledali ostanke rudnika Črna zemlja, škaune na Debeli steni in se povzpeli na Sopado (464 m). Nato smo se spustili do prelaza med Žirjami in Podbrežami ter se povzpeli na Predlovc (428 m), kjer smo si ogledali jamo na Predlovcu. Tu je bila postavljena informacijska tabla, kjer so si pohodniki lahko prebrali podrobnejše zanimivosti povezane z jamo in njenim nastankom. Na čudovitem razglednem vrhu, kjer se odpira pogled proti Podbrežam, kakor tudi proti Povirju, Gorenjam in Divači, nas je pričakal Andrej s pomočniki, ki so nam postregli z okusnim okrepčilom. Domača jota, začinjena z ravno prav toplimi sončnimi žarki in prekrasnim razgledom je teknila prav vsem. Večina pohodnikov se je posedla po klopeh, nekateri so se zleknili kar v travo, le priviligiranci pa so si lahko privoščili počitek na novo postavljeni mizi s klopjo na najrazglednejši točki na vrhu Predlovca.
Po blagodejnem počitku smo se spustili v dolino mimo povirskega letališča. V Zalehteh smo si ogledali Mašensko škauno in se nato ob avtocesti, polni prijetnih vtisov vrnili v Povir.

Julijana Ukmar

Fotogalerija

Obvestilo prebivalcem KS Povir in najemnikom grobov na pokopališču v Povirju


Objavljamo obvestilo.

KS Povir

Pokal je naš!


Tokrat zares! Trud sobotnih orientacijskih srečanj se je splačal, saj je ekipa mladincev PGD Povir v soboto, 28.9.2013, na prijateljskem orientacijskem tekmovanju gasilske mladine v Dekanih dosegla drugo mesto. img 7764 medium Do prvega mesta ni manjkalo veliko, vendar je drugo mesto tudi lepa popotnica za nadaljnje delo. Z ekipama pionirjev pokala žal nismo osvojili, je pa vzpodbudno dejstvo, da sta ekipi dosegli skupno zelo malo kazenskih točk, ena ekipa celo nobene. Žal je bila tokrat konkurenca boljša in hitrejša in nam prinesla šesto in deseto mesto.
Poleg orientacijskega tekmovanja smo se pomerili tudi v spretnostnem tekmovanju z gasilsko opremo, kjer smo za sodelovanje prejeli sladko nagrado.

Mentorji mladine PGD Povir

Vabilo na vpis v PGD Povir


Vabimo vse otroke od dopolnjenega 6. leta k vpisu v Prostovoljno gasilsko društvo Povir. Prvo srečanje bo v soboto, 21.09.2013., ob 10. uri v gasilskem domu v Povirju. Lahko se nam pridružite tudi kasneje na srečanjih, ki jih imamo vsako soboto ob 10.00 uri.
Otroci se na srečanjih spoznavajo z gasilsko opremo, preventivo in načini gašenja. Poleg tega se naučijo osnov orientacije, osvajajo gasilske veščine in preventivne značke. Udeležujemo se orientacijskih in gasilskih tekmovanj. Organiziramo razna družabna srečanja, športne aktivnosti, delavnice, izlet mladine in letovanje. Vsi zelo lepo vabljeni, trudili se bomo, da nam bo lepo.

Za več informacij lahko pokličete na tel 041/874269 - Tadej Perhavec

Ujete trenutke druženja si lahko ogledate v galeriji.

Za PGD Povir
mentorji mladine

Poročilo - 18. Kraški tek

Letošnji Kraški tek je 14. septembra dopolnil 18 let in tako postal polnoleten! 18-letnice našega teka žal nismo obeležili s kakšnim posebnim programom, saj je bilo ta dan v bližnji okolici več proslav katere so nam odvzele številne marljive roke. Omenjeno smo opazili tudi 18. kraski tek - naslovna
v skromnejši udeležbi tekmovalcev. Kljub vsemu smo tek, že 18. leto, izpeljali odgovorno in brez posebnih zapletov. 


Vreme nam je bilo naklonjeno in idealno za tek – ne prevroče in jasno. Šolska mladina je ob 13. uri pričela s teki na 300, 600, 1200 in 1800 metrski razdalji (letniki 1998-2006 in mlajši). Najmlajše smo primerno nagradili, prve tri v kategoriji pa obdarili z medaljo. Tekmovalo je 79 otrok in mladostnikov. V dobri uri je omenjena kategorija tekačev opravila s progami, se okrepčala in uživala ob nastopu povirskih mažoretk. Po nastopu so na svoj račun prišli odrasli tekači. Ob 16. uri so se podali na 11 km tek, kateri poteka skozi štiri vasi: Povir, Gorenje pri Divači, Plešivico in Merče. Na tek se je podalo 90 tekačev in tekačic, kateri so za osvojena prva tri mesta v kategoriji prejeli medalje, v absolutni moški in ženski konkurenci pa pokale. S pomočjo sponzorjev in donatorjev smo večino udeležencev nagradili z žrebom praktičnih nagrad. 

Več ...

Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Februar 2019
P T S Č P S N
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information