• KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir

H nogam na teran in pršut s ŠD Brinj


V sklopu Praznika terana in pršuta je letos pohod "H nogam na teran in pršut" vodilo ŠD Brinj iz Povirja. Več o športnem dogajanju na prazniku si lahko preberete v novici.

FOTOGALERIJA

Obvestilo krajanom vasi Povir


PREBIVALCE VASI POVIR OBVEŠČAMO, DA BO OBČINA SEŽANA V SODELOVANJU S KS POVIR V GORNJEM DELU VASI POVIR IZVAJALA DELA, KI BODO OBSEGALA:
 • REKONSTRUKCIJO VODOVODA,
 • DELNO REKONSTRUKCIJO METEORNE KANALIZACIJE,
 • GRADNJO KANALIZACIJE ZA POTREBE JAVNE RAZSVETLJAVE IN TELEKOMUNIKACIJSKIH POVEZAV TER
 • REKONSTRUKCIJO CESTIŠČA.

DELA BODO POTEKALA PREDVIDOMA OD 20. 8. 2013 DALJE.

DELOVIŠČE BO RAZDELJENO NA TRI SEKTORJE IN SICER:

1. SEKTOR GLAVNI JAŠEK (bivše zapornice) - JAŠEK (odcep Markovič, Tavčar),

2. SEKTOR JAŠEK (odcep Markovič, Tavčar) - JAŠEK (odcep Perhavec),

3. SEKTOR JAŠEK (odcep Perhavec) - MOST

MED IZVAJANJEM DEL NA POSAMEZNH SEKTORJIH BO VELJALA TUDI ZAPORA PROMETA. O TOČNIH TERMINIH POSAMEZNIH ZAPOR VAS BOMO SPROTI OBVEŠČALI.

ZA PREBIVALCE GORNJEGA DELA VASI BOMO SKUPAJ Z IZVAJALCEM ORGANIZIRAN SESTANEK, NA KATEREM BOMO PREDSTAVILI PODROBNOSTI PROJEKTA, USKLADILI DATUME ZAPOR TER DOLOČILI MESTO ZA UREDITEV EKOLOŠKEGA OTOKA.

S spoštovanjem,
Franko Uršič
Predsednik sveta KS

Priloga: Uradno obvestilo

Letovanje mladih gasilcev PGD Povir v Višnjanu


V letošnjem letu smo se v prostovoljnem gasilskem društvu Povir odločili, da se odzovemo povabilu Občine Višnjan v hrvaški Istri in njihovemu prostovoljnemu gasilskemu društvu ter z mladimi gasilci preživimo nekaj poletnih dni pri njih. Letovanja se je skupno udeležilo 12 pionirjev, mladincev in mentorjev. Z osebnim avtom in gasilskim kombijem smo se v petek 5. julija popoldne odpeljali proti Višnjanu razložili osebno in skupno prtljago, se nastanili v dve sobi tamkajšnjega dormitorija ter povečerjali v bližnji gostilni. Tu smo bili dogovorjeni, da nam vsak dan pripravijo topel obrok. Zajtrk, malici in drugi obrok pa smo si v naslednjih dnevih pripravljali kar sami.
Na kopanje smo se vozili v 10 km oddaljen Poreč, kjer smo si kot najprimernejšo izbrali lepo urejeno plažo pri hotelu Pical. Tu smo imeli obilo sence ter morje z nizko vodo in mivko, pa tudi pomol za skakanje v vodo. Vsi skupaj smo komaj čakali, da se vržemo v osvežujoče a dovolj toplo morje. Plavanje smo si popestrili z vodnimi igrami, na plaži pa smo si čas krajšali s kartanjem in drugimi igrami. V nedeljo smo po dopoldanskem kopanju odšli v nekaj kilometrov oddaljen Dino park. Po kosilu v parku smo si ogledali premikajoče in rjoveče gumijaste skulpture dinozavrov. Lahko smo se vozili z vlakcem, se povzpeli na mini vrtiljak, vsi otroci pa so zajahali, za to pripravljenega, tiranozavra Rexa.
image 081
Po končanem ogledu smo se vsi razgreti zaustavili na plaži v Zeleni laguni, kjer so se nekateri otroci odločili za igranje na morskem vodnem parku, nekaj mentorjev pa je z edino pionirko odplavalo na bližnji otok. Po večerji smo se odpeljali na obisk novega observatorija v bližini Višnjana. Tam nam je vodja najprej razkazal rekonstrukcijo hrvaškega Stonehenga, ki so ga odkrili v bližini, nato pa še prostore in opremo observatorija. Ob predvajanju zanimivih posnetkov nam je veliko povedal o zgodovini in delovanju observatorija Spoznali smo, da njihovo delo ni opazovanje zvezd, ampak so, povezani z ostalimi observatoriji po celem svetu, nekakšna vesoljska straža, ki nas s spremljanjem gibanja asteroidov, varuje pred še eno ledeno dobo. Pohvalijo se tudi z mnogimi njihovimi vaščani, ki sedaj uspešno delujejo po tujih državah.
V ponedeljek zvečer so nas naši gostitelji, gasilci iz Višnjana, pogostili z dobrotami z žara. Na skupnem druženju smo se pogovorili o njihovem in našem delovanju in o mogočih srečanjih njihove in naše mladine v bodoče. Zadnji dan letovanja so nekateri pionirji opravili še veščino plavalca. Po kopanju smo peš odšli v center Poreča in si privoščili pizzo velikanko s premerom 1,2 m, kateri so se čudili tudi mimoidoči turisti. Ko smo se do sitega najedli in napili je sledilo še pospravljanje prtljage, poslovilna kavica z domačini in odhod proti domu. V Povir smo prispeli okoli 19.00 ure, izpraznili kombi in si privoščili še sladoled.
Vsem skupaj je bilo zelo lepo, letovanja je bilo prehitro konec in upamo, da bomo tudi v prihodnje še lahko organizirali podobna letovanja. Vsi skupaj bi se za nepozabno letovanje še enkrat radi zahvalili našim gostiteljem občini Višnjan, njihovim prostovoljnim gasilcem in seveda tudi našemu društvu.

FOTOGALERIJA

VIDEOGALERIJA

Zapisala: Plut Daša

Regijsko orientacijsko tekmovanje mladih gasilcev PGD Povir


Po večletnem premišljevanju smo se v prostovoljnem gasilskem društvu Povir odločili, da se z mladimi gasilci preizkusimo tudi v orientacijskem tekmovanju. Zbrali smo ekipe s tremi člani ter se z dvema ekipama pionirjev in dvema mladincev prijavili na regijsko gasilsko tekmovanje v orientaciji, ki ga je organizirala Gasilska zveza Postojna. Tekmovanje je potekalo v gozdu pri Velikem otoku blizu Postojne. S kratkimi pripravami na tekmovanje smo pričeli en mesec prej. Člane ekip smo naučili uporabljati kompas, se orientirat na topografski karti ter izvajati naloge, ki jih opravljajo na kontrolnih točkah: vaja z vedrovko, vezanje vozlov, opis topografskih znakov, štafetni prenos vode ter spajanje in zvijanje tlačnih C cevi.
Polni pričakovanj smo se tako 8. junija zjutraj z malim avtobusom odpeljali na kraj dogodka. Za tekmovanje je bilo prijavljeno kar 58 ekip s skupno 270 udeleženci iz Obalno - Kraške regije. Po prijavi ekip, se je po določenem urniku začelo tekmovanje. Najprej so se na proge podali gasilski pripravniki, za njimi mladinci in na koncu še pionirji. Po začetni vaji z vedrovko so se pionirji skupaj z mentorji, mladinci pa sami, podali na različno dolge poti, vrisane na topografski karti, ki jo je ekipa prejela na samem startu. Po pogovorih nekaterih udeležencev, da so nekatere ekipe krenile izven začrtane poti, smo kar z olajšanjem zagledali naše ekipe, ko so se približevale cilju.
Vsi so dokaj uspešno opravili s potjo in nalogami in z rezultati nekje na zlati sredini smo tako bili zelo zadovoljni. Medtem, ko so bile nekatere ekipe še na poti in v pričakovanju rezultatov smo si z bogato animacijo krajšali prosti čas. Prav so nam prišle vrvi s katerimi smo vadili vozle, saj smo z njimi zvezali dolgo kolebnico in skupinsko tekmovali, kdo bo najdlje skakal preko nje. S praznimi PVC steklenicami smo postavili priročno kegljaško stezo, s kamni smo se preizkusili tudi v škrovanju, niso pa manjkale tudi karte za Enko in remi. Ob malici z obilnim sendvičem in tekočino, nam je tako čas do razglasitve zelo hitro minil.
Organizator tekmovanja se je zelo potrudil in vsem ekipam podelil priznanja, vsakemu udeležencu pa še spominsko medaljo v obliki kompasa. Naši otroci so bili z vsem zelo zadovoljni in so se že dogovarjali o sodelovanju tudi na prihodnjih orientacijskih tekmovanjih. Vsi zagoreli od spomladanskega sonca smo se v zgodnjih popoldanskih urah vrnili v Povir in se čudili kupom sodre ob cesti Sežana – Povir.

img 7055 640x480

FOTOGALERIJA

Zapisal: Mitja Plut

Poročilo - 5. Konjeniška prireditev


ŠD Brinj Povir je pod vodstvom predsednika Matevža Perhavca v nedeljo, dne 23.06.2012, na parceli številka 2507/1 K.O. Povir, organiziralo 5. konjeniško prireditev (tekmovanje v vpregah).

Lepo vreme, dobra orgnizacija ter števična udeležba tekmovalcev in drugih nastopajočih je bil recept za uspešno izpeljano prireditev.
Novosti na letošnji konjeniški prireditve je bilo kar nekaj. Prvič smo, poleg za konjenike in ljubitelje konj, poskrbeli tudi za najmlajše oz. otroke obiskovalcev in tekmovalcev. Na pobudo Taje Tavčar smo pripravili kotiček za otroške delavnice s peskovnikom. Povabili smo tudi jahače ZRLS (Združenje rejcev lipicancev iz Slovenije), ki so nam s plesno-jahalno točko osvežili program na prireditvi. Na voljo sta nam bila kočijaža Kompara, ki so nas s prelepo konjsko vprego popeljali po povirski gmajni. Za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno, poleg vsega pa so povirski pridelovalci imeli možnost razstavljat svoje dobrote.

Nastop povirskih mažoretk, tekmovanje eno- in dvo- vpreg, prikaz volovske vprege iz Merč, ter nastop višje jahalne točke žirske konjenice so že stalnica na Konjeniški prireditvi.

Tekmovalnih ekip je bilo na letošni prireditvi kar 12, kar pomeni najboljše obiskovanorezultati konjenike 2013
tekmovanje v letu 2013 za skupni pokal v Sloveniji.
Slika prikazuje rezultate tekmovanja v eno- in dvo-vpregah.

Zaradi okolja, prijetnega ambienta in pestre ponudbe prireditve smo bili mnenja, da je potrebno v prihodnje narediti več promocije in oglaševanja za konjeniško prireditev 2014.

Pripravil vodja konjeniški sekcije ŠD Brinj Povir:
Miha Tavčar

FOTOGALERIJA
Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

Junij 2019
P T S Č P S N
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information