• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Poročilo - 5. Konjeniška prireditev


ŠD Brinj Povir je pod vodstvom predsednika Matevža Perhavca v nedeljo, dne 23.06.2012, na parceli številka 2507/1 K.O. Povir, organiziralo 5. konjeniško prireditev (tekmovanje v vpregah).

Lepo vreme, dobra orgnizacija ter števična udeležba tekmovalcev in drugih nastopajočih je bil recept za uspešno izpeljano prireditev.
Novosti na letošnji konjeniški prireditve je bilo kar nekaj. Prvič smo, poleg za konjenike in ljubitelje konj, poskrbeli tudi za najmlajše oz. otroke obiskovalcev in tekmovalcev. Na pobudo Taje Tavčar smo pripravili kotiček za otroške delavnice s peskovnikom. Povabili smo tudi jahače ZRLS (Združenje rejcev lipicancev iz Slovenije), ki so nam s plesno-jahalno točko osvežili program na prireditvi. Na voljo sta nam bila kočijaža Kompara, ki so nas s prelepo konjsko vprego popeljali po povirski gmajni. Za hrano in pijačo je bilo poskrbljeno, poleg vsega pa so povirski pridelovalci imeli možnost razstavljat svoje dobrote.

Nastop povirskih mažoretk, tekmovanje eno- in dvo- vpreg, prikaz volovske vprege iz Merč, ter nastop višje jahalne točke žirske konjenice so že stalnica na Konjeniški prireditvi.

Tekmovalnih ekip je bilo na letošni prireditvi kar 12, kar pomeni najboljše obiskovanorezultati konjenike 2013
tekmovanje v letu 2013 za skupni pokal v Sloveniji.
Slika prikazuje rezultate tekmovanja v eno- in dvo-vpregah.

Zaradi okolja, prijetnega ambienta in pestre ponudbe prireditve smo bili mnenja, da je potrebno v prihodnje narediti več promocije in oglaševanja za konjeniško prireditev 2014.

Pripravil vodja konjeniški sekcije ŠD Brinj Povir:
Miha Tavčar

FOTOGALERIJA

Miran - zmagovalec!


Miranu je spet uspelo!

Na kolesu je premagal 1229 km. Premagal je strme klance, temo, dež in mraz in premagal je vse svoje dvome o lastni zmogljivosti.

9. maja zvečer je bil v Postojni start Dirke okoli Slovenije. V mednarodni družbi petdesetih kolesark in kolesarjev je startal tudi Miran Modic iz Povirja. V 62 urah in 55 minutah je obkrožil Slovenijo, po vseh možnih hribovitih in luknjastih cestah naše dežele. Poleg tega ga je pod Vršičem ujel dež, ki ga je spremljal vso pot, vse do nekaj kilometrov pred Postojno. Tri noči in dva dni neprestanega kolesarjenja je prekinil le z dvema urama spanja. Na poti ga je spremljala ekipa v spremljevalnem vozilu, ki mu je razsvetljevalo temne poti in skrbelo za varnost kolesarja. Na voljo je imel tudi ekipo v avtodomu, ki je skrbela za njegovo prehranjevanje in druge potrebe.

Kljub vsemu, pa je bil na kolesu vedno sam in samo od njega, njegove volje in vzdržljivosti, je bilo odvisno ali mu bo uspelo premagati vse klance in spuste po mokrih, luknjastih cestah.

In ne samo, da mu je uspelo, zasedel je tudi drugo mesto v svoji kategoriji. Ponovno je dokazal, da srčnost, volja in pogum premagata vse ovire.

Bravo Miran!

FOTOTGALERIJA
 
Zapisala: Julijana Ukmar
Fotografije: Julijana Ukmar

Poročilo - 15. Povirski pohod


alt

Pohodniška sekcija Športnega društva Brinj iz Povirja je v nedeljo, 7. aprila 2013, na tradicionalnem 15. Povirskem pohodu gostila okrog 90 pohodnikov.
Ob 13h je vodnica Adrijana Godina navzoče pozdravila in predstavila traso pohoda. Domači vodniki so pohodnike iz Povirja vodili po naravnih znamenitostih okolice vasi Povir in Gorenje. Najprej je sledil ogled predela pod Tabrom z ledinskim imenom »Zatrape« z manjšimi razdrobljenimi terasastimi kmetijskimi parcelami. Član društva Štok Peter je predstavil namen teh posebnih oblikovanih parcel.
Z vrha Tabra je vodila pohodnike pot v »Golčen dol«, kjer je sledil ogled »Ftčeve« pastirske hiške. Še prej so si pohodniki ogledali naravno oblikovano balvansko steno, ki ima vodoravno streho. Pod traso daljnovoda pri Farjevki je Peter pohodnike opozoril na naravne sile, ki nastanejo zaradi človeškega poseganja v naravo. Mimo dveh manjših spodmolov se je pohod nadaljeval proti »Piten dolu«, največji udornici na Povirskem. Z varovali opremljen vhod je olajšal pohodnikom vstop v udornico, kjer so opazovali redko rastočo gobo škrlatno čašico. V predelu Marovec na stari angleški poti za Lokev je bil postanek za okrepčilo, joto in čaj. V predelu nad Gorenjami, v dolu Lipovnik, so si pohodniki ogledali še pravi naravni rezervat z mogočnimi raznovrstnimi starimi kraškimi drevesnimi vrstami. Sledil je povratek mimo 190 m globoke Benčne jame po angleški poti do Kunjičev v Povir.
Zaključek pohoda je bil na nekoč največji domačiji in gostilni pri Štampinovih, kjer hranijo še originalno staro ognjišče. Pohodnikom je za okroglo 15.obletnico pohoda pripadal še posladek s torto.

FOTOGALERIJA

Vodja pohodniške sekcije:
Godina Andrej

Kraški pokal 2013


Objavljamo informacijo o tekih, ki bodo v letu 2013 izvedeni v okviru tekmovanja Kraški pokal 2013.

Poročilo – 5. Rekreativno gorsko kolesarjenje Brinj

kolesarjenje skupinska

V nedeljo 16.9.2012 je ŠD Brinj organiziralo 5. Rekreativno gorsko kolesarjenje. Vreme nam je naklonilo sonce in ravno pravšnjo temperaturo za potepanje z biciklom. Tokrat smo se odpravili na 25 km dolgo pot, ki nas je peljala po povirski gmajni mimo Lednice, Globočaja, Petnjaka, do Prepiha, po mnogih ovinkih do Stedenc in nazaj v Povir. Poleg domačih so se z omenjenimi lokalnimi znamenitostmi seznanili tudi vsi tuji kolesarji, saj je vsaka znamenitost bila nazorno predstavljena. Med potjo smo se dvakrat okrepčali s sadjem, čokolado in čajem. Za okrepčila so, kot je v navadi, poskrbeli člani PGD Povir. Za celo pot s postanki smo potrebovali dve uri in pol, premagali pa smo okoli 300 m višinske razlike. Kolesarjenje smo zaključili v gasilskem domu, kjer smo s kraškimi dobrotami nadoknadili izgubljeno energijo. Prijetno druženje smo zaključili z žrebom praktičnih nagrad.

ŠD Brinj Povir se za izpeljano prireditev in sodelovanje zahvaljuje PGD Povir, spletni kolesarski trgovini Singla, BK Brinj Povir, Kukaj Sežana in Vinarstvu Macarol Alfred iz Šepulj.

FOTOGALERIJA

Vodja kolesarske sekcije:
Rado Štok

Več člankov...

KOLEDAR DOGODKOV

December 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information