• KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir
  • KS Povir

Regijsko orientacijsko tekmovanje mladih gasilcev PGD Povir


Po večletnem premišljevanju smo se v prostovoljnem gasilskem društvu Povir odločili, da se z mladimi gasilci preizkusimo tudi v orientacijskem tekmovanju. Zbrali smo ekipe s tremi člani ter se z dvema ekipama pionirjev in dvema mladincev prijavili na regijsko gasilsko tekmovanje v orientaciji, ki ga je organizirala Gasilska zveza Postojna. Tekmovanje je potekalo v gozdu pri Velikem otoku blizu Postojne. S kratkimi pripravami na tekmovanje smo pričeli en mesec prej. Člane ekip smo naučili uporabljati kompas, se orientirat na topografski karti ter izvajati naloge, ki jih opravljajo na kontrolnih točkah: vaja z vedrovko, vezanje vozlov, opis topografskih znakov, štafetni prenos vode ter spajanje in zvijanje tlačnih C cevi.
Polni pričakovanj smo se tako 8. junija zjutraj z malim avtobusom odpeljali na kraj dogodka. Za tekmovanje je bilo prijavljeno kar 58 ekip s skupno 270 udeleženci iz Obalno - Kraške regije. Po prijavi ekip, se je po določenem urniku začelo tekmovanje. Najprej so se na proge podali gasilski pripravniki, za njimi mladinci in na koncu še pionirji. Po začetni vaji z vedrovko so se pionirji skupaj z mentorji, mladinci pa sami, podali na različno dolge poti, vrisane na topografski karti, ki jo je ekipa prejela na samem startu. Po pogovorih nekaterih udeležencev, da so nekatere ekipe krenile izven začrtane poti, smo kar z olajšanjem zagledali naše ekipe, ko so se približevale cilju.
Vsi so dokaj uspešno opravili s potjo in nalogami in z rezultati nekje na zlati sredini smo tako bili zelo zadovoljni. Medtem, ko so bile nekatere ekipe še na poti in v pričakovanju rezultatov smo si z bogato animacijo krajšali prosti čas. Prav so nam prišle vrvi s katerimi smo vadili vozle, saj smo z njimi zvezali dolgo kolebnico in skupinsko tekmovali, kdo bo najdlje skakal preko nje. S praznimi PVC steklenicami smo postavili priročno kegljaško stezo, s kamni smo se preizkusili tudi v škrovanju, niso pa manjkale tudi karte za Enko in remi. Ob malici z obilnim sendvičem in tekočino, nam je tako čas do razglasitve zelo hitro minil.
Organizator tekmovanja se je zelo potrudil in vsem ekipam podelil priznanja, vsakemu udeležencu pa še spominsko medaljo v obliki kompasa. Naši otroci so bili z vsem zelo zadovoljni in so se že dogovarjali o sodelovanju tudi na prihodnjih orientacijskih tekmovanjih. Vsi zagoreli od spomladanskega sonca smo se v zgodnjih popoldanskih urah vrnili v Povir in se čudili kupom sodre ob cesti Sežana – Povir.

img 7055 640x480

FOTOGALERIJA

Zapisal: Mitja Plut

KOLEDAR DOGODKOV

Oktober 2018
P T S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Slovesna prireditev
Sob Okt 20 @14:30 -
Lokalne volitve
Ned Nov 18 @07:00 -

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information