• KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir
 • KS Povir

Sekcije

 • Pohodniška
  Ko omenimo pohodniško sekcijo ne moremo mimo njene največje prireditve - Povirski pohod, kateri nastopi ob koncu zimskega obdobja. Pohod je številčno zelo dobro obiskan, saj pohodnikom vsako leto nudi novo traso z ogled različnih lokalnih naravnih znamenitosti. V začetku januarja organizira Novoletno srečanje pohodnikov na Starem tabru, v poletnih mesecih sodelovanje na Kmečkih igrah v Čezsoči ter gorske izlete doma in v tujini. Poleg omenjenega pripomore k urejenosti lokalnih poti ter ohranjenosti lokalnih znamenitosti.

 • Kolesarska
  Povirci kolesarijo že dolgo časa. Že pred drugo svetovno vojno so domačini uporabljali kolesa za prevoz mleka v Trst. Ohranjene so tudi fotografije iz tridesetih let 20. stoletja na katerih vaški fantje pozirajo z dirkalnimi kolesi znamke Bianchi. Iz Povirja izvira tudi Ivan Mahnič, ki je v letih 1953-54 tekmoval za KK Železničar iz Nove Gorice in v republiškem merilu dosegal solidne rezultate.
  Kolesarska sekcija je pričela z delovanjem v letu 1999, ko je nekaj zanesenjakov pričelo rekreativno kolesariti in se udeleževati različnih tekmovanj in prireditev. Število članov je iz leta v leto naraščalo in danes se številna ekipa udeležuje raznih kolesarskih prireditev in tekmovanj.

  Nekateri člani kolesarske sekcije so dosegli vidnejše rezultate:
  - Peter Štok je v letu 1999 osvojil 6. mesto za državno prvenstvo v svoji kategoriji, isto mesto je osvojil tudi za pokal Slovenije. Na znani dirki Juriš na Vršič pa je bil v svoji kategoriji na 4. mestu.
  - Miran Modic je v letih 2008, 2009 in 2013 odpeljal najtežjo dirko v Sloveniji – DOS RAS Extreme - Dirka okoli Slovenije in dosegel zavidljive rezultate, v letu 2009 je za 1200 km potreboval 2 dni, 6 ur in 53 min. V letu 2013 pa je v svoji kategoriji zasedel 2. mesto. Prav tako je odpeljal številne gorske maratone in dirke.

  Člani kolesarske sekcije se udeležujejo predvsem rekreativnih kolesarskih prireditev in kolesarijo predvsem zaradi lastnega zadovoljstva, zdravega načina življenja, druženja in aktivnega preživljanja prostega časa. Ekipa je na rekreativnih kolesarskih maratonih osvojila več pokalov, ki se podeljujejo najbolj številčno zastopanim ekipam.

  Kolesarska sekcija pa organizira tudi kolesarske izlete, kjer je najpomembnejše vodilo druženje in preživljanje prostega časa v dobri družbi. Tako so člani kolesarili po številnih poteh naše domovine, včasih pa tudi preko meja. Seznam krajev je res dolg in število prevoženih kilometrov na kolesarskih števcih temu primerno.
  Vsako leto kolesarska sekcija organizira rekreativno kolesarjenje po okoliških poteh. Kolesarji med vrtenjem pedal spoznavajo naravne in kulturne znamenitosti v okolici Povirja.
 • Konjeniška
  sekcije konjeniskaKonjeniška sekcija se je Športnemu društvu »Brinj« pridružila leta 2009. Pobudo za ustanovitev te sekcije je bila konjeniška prireditev oz. tekmovanje v eno in dvovpregah, ki jo prirejamo vsako leto. Pomemben član konjeniške sekcije je Miha Tavčar, ki se s konjeništvom ukvarja in tekmuje na državni in mednarodni ravni. Je tekmovalec v konjskih vpregah, ki je v zadnjih treh letih dosegel nekaj lepih rezultatov.

  Med najuspešnejšimi so:
  - 2010: državni prvak v štirivpregah, zmagovalec za pokal Petre v dvovpregah, 2. Mesto na odprtem hrvaškem prvenstvu v dvovpregah,
  - 2011: državni prvak v dvovpregah, nastop na svetovnem prvenstvu v Franciji, nastop v Italiji, 2. Mesto na odprtem hrvaškem prvenstvu v dvovpregah, dobitnik plakete za najboljše športne dosežke v letu 2011 občine Sežana, 2. Mesto za voznika leta,
  - 2012: 1. Skupno mesto na mednarodnem tekmovanju v Avstriji, ter opravljene kvalifikacije za svetovno prvenstvo 2013.
  - 2013: 1. mesto na svetovnem prvenstvu na Slovaškem v konkurenci vpreg z lipicanci in skupno 11. mesto.
  Cilji konjeniške sekcije so pridobiti člane, ki bi se s konjeništvom ukvarjali, uspešno prirejati konjeniško prireditev v Povirju in se udeleževati na konjeniških prireditvah in tekmovanjih.

 • Tekaška
  Pod okriljem tekaške sekcije že vrsto let redno organiziramo t. i. Kraški tek v sklopu Primorskih pokalnih tekov in se udeležujemo raznih tekaških tekmovanj – gorskih tekov, krosov in maratonov – tako po Sloveniji kot v tujini. Za nas je tek način življenja, ki krepi našo vztrajnost, sprošča psihične obremenitve in omogoča druženje s sotekači.

KOLEDAR DOGODKOV

December 2018
P T S Č P S N
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

PRIHAJAJOČI DOGODKI

Ni dogodkov

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..

Sprejemam piškotke.

EU Cookie Directive Module Information